costa rica

Puravida#4
La fortuna dag 1: kaaiman, gifkikker, ara's
Van sarapiqui naar la fortuna is maar 1,5uur rijden..Dus we hebben lekker rustig aan gedaan en zijn eerst nog in de tuin van ons hotel in sarapiqui op kaaimanjacht gegaan, nu succesvol! Ook hebben we er nog een gifkikkertje gezien, met mooie blauw-rode kleuren. De dag begon alweer goed! Ons hotel in la fortuna ligt 'aan de strip' achter een pizzeria. Het is eerder een soort hostel, met zwembad in een kleine tuin, met uitzicht op de vulkaan. Ook heeft er net een gele vogel een nestje gemaakt en wordt er druk heen en weer gevlogen. Ook vliegen er af en toe ara's voorbij. Leuk om te zien! We hebben bij de pizzaria gegeten en zijn een bijzonder ingewikkeld ijsje gaan halen (100 keuzes én 100 voor toppings; er stonden 4 mensen in de rij voor ons en we hebben een half uur gewacht). 
La fortuna dag 2: brulaap, (dode) schorpioen
Vamdaag weer een actieve dag. We zijn naar het mystico park, ofwel hanging bridges park geweest. Een wandeltocht door de jungle met een afgezette route en de beroemde hangbruggen. Heel mooi, maar ook erg druk. Soms moesten we in de rij staan om een hangbrug op te gaan, wat het avontuurlijke gevoel ervan wel wegnam. Costa Rica is sowieso erg toeristisch, maar hier voelde het echt als een jungle-pretpark. Het hielp ook niet dat het regende, waardoor er minder mooi uitzicht op de vulkaan was. Wel (meteen in het begin) een slapende brulaap gezien (én een dode schorpioen, die toch zo groot was, dat we hem meetellen voor de bingokaart) en geluncht met een fabulous view op de vulkaan. Op de terugweg zijn we bij een free natural hotspring geweest. Vanwege de vulkaan zijn hier heel veel spa's en thermales (waarvoor veel entree wordt gevraagd). Deze was in een rivier en het was bijzonder om in een riviertje te liggen, warmtestromen te voelen en stoom te zien opstijgen 'midden in' de jungle, naast de weg:). Er waren hier ook veel locals voor een zondagse bqq/picknick in the hotspring. Het was er gezellig druk en ook goed voor de anti-toerist-vibe. We hebben daarna (ironisch genoeg) heerlijk, en eindelijk weer eens echt gezond gegeten, met lokale IPA biertjes, bij een restaurantje aangeraden door de lonely planet en reisjunk. Bijna overal kun je enkel american-tourist-food krijgen en is het zoeken op de kaart naar iets voor lucas en linn dat geen friet, hamburger of pizza is (en dat ze wel lusten). 
La fortuna dag 3: vleermuizen, felgekleurde hagedissen
Vandaag uitgeslapen op pad naar het vulcan arenal national park. De vulkaan de Arenal was tot 2010 nog actief, maar is nu slapend. We hebben er twee hikes gemaakt. Een naar de lavavelden van de uitbarsting van 1992 en een langs een 400 jaar oude boom. Beide (op elkaar aansluitende) wandelingen lekker koel door de dichtbegroeide afwisselende jungle. Eerst door een soort hoog riet en vervolgens door bomen die steeds dichter op elkaar stonden met steeds modderigere paden (tot grote vreugd van l&l). Onderweg kwamen we heel veel felgekleurde hagedissen tegen. Voor de andere dieren was het waarschijnlijk al te laat op de ochtend. Het lavaveld was bijzonder (maar feitelijk gewoon grote zwarte stenen), maar de 400 jaar oude boom was indrukwekkender. Immens breed. 'Onze' dikste boom van Nederland -de kabouterboom in beek-ubbergen- past er wel vier keer in én er hingen vleermuizen in (en/of was er toch ook een vogelspin?). 
Met een tussenstop in la fortuna-centrum (lunch en oh-zo gewenst souvenirtje voor Linn (een heuptasje, foto's volgen vast later:)) zijn we in de namiddag naar de 'la fortuna waterval' gegaan. Even bekroop ons weer het disneypark-gevoel bij aankomst van de parkeerplaats en rij bij de kassa, maar de waterval overtrof de verwachting. Na een korte trappenpad-wandeling naar beneden, eindigde je bij een spectaculaire poel waar de 70 meter hoge waterval in uitmondt en waarin je kunt zwemmen. Ijskoud water:) (en daardoor niet te druk). En aan de andere kant, waar het water verder stroomt als rivier, was het ook prachtig zwemmen, samen met vissen van wel 30cm lang,  of lezen voor lucas, die momenteel helemaal in 'de hongerspelen' zit:)

Morgen naar Monteverde voor ziplinen en wandelingen door de nevelwouden!

Reacties

Populaire posts van deze blog

costa rica

costa rica

costa rica