costa rica

Puravida#5
Monteverde: springspin, neusbeer
Na la fortuna gingen we naar de andere kant van de bergen. We hebben daar een luxe huisje hoog op de berg met bubbelbad, eigen keuken en uitzicht op de golfo di nicoya én op Lucas' eigen eiland: San Lucas. Geen zwembad alleen, want het is hier echt regenwoud, hoger gelegen en dus iets kouder, in een nevelwoud. Maar 1% van alle bossen ter wereld is nevelwoud en het houdt in dat er altijd een mist hangt, mos aan de hele boom groeit en er heel veel biodiversiteit is. Wij hebben  helaas vooral de mist/regen meegemaakt en weinig dieren gezien. Het begon al onderweg hierheen. Heel verstandig (zeker achteraf) hadden we al gekozen voor een omweg via route 1, de panamerican highway, om enkele dirtroads te vermijden -leuk dat we onderweg ook nog een echte gaucho-gathering tegenkwamen- De kuilen in de weg zijn hier niet mis te verstaan, zelfs niet met een SUV. Op route 605, toch een 'geasfalteerde' weg, werden we halverwege al geattendeerd door een costaricaanse tegenligger om om te draaien vanwege de slechte wegkwaliteit door de regen. Dus toen maar nog verder omgereden en de nieuwere 'volledig' geasfalteerde 606 naar Monteverde te nemen. Maar onderweg kwamen we in een tropische storm terecht met onweer en heel veel regen, in combinatie met de opkomende mist van het nevelwoud. Kuilen, modderstromen op de weg en slecht zicht op slingerende bergwegen is tot nu toe het spannendste avontuur geweest! De kinderen vonden het wel leuk, die waren 'watervallen' aan het tellen onderweg.. wij waren vooral blij dat we bij het huisje waren. Tessel blijkt een goede chauffeur:). Gelukkig hadden we in la fortuna al boodschappen gedaan en konden we een heerlijk homecooked meal maken met een welverdiend glas costaricaanse rode wijn (prima kwaliteit!) En genieten van het bubbelbad met uitzicht op de golfo. 
De tweede dag werden we opgehaald in een minivan (gelukkig, de wegen werden alleen maar slechter verder richting bergen) om een hangbrugwandeling te maken en te gaan ziplinen. De hangbrugwandeling was vergelijkbaar met die in la fortuna, maar mooier vanwege het nevelwoud en feit dat we op sommige punten echt boven de boomtoppen liepen. Op wat kolobri's, slijmerige slakken en vlinders na hebben we alleen weinig wildlife gezien. Het motregende ook. Af en toe hoorde je wel een zipline gaan of mensen schreeuwen. We kwamen er later erachter waarom:) In hetzelfde gebied gingen wij een canopy-tour doen, oftwel een kabelbaantocht door de jungle. Dit was echt heel tof om te doen. Zwevend aan een stalen touw over en door de jungle, soms met zijn tweeen tegelijk (vanwege het gewicht), was leuk spannend! Zeker met de 'tarzanswing' onderweg. Van een hoog platform werd je (wel vastgesnoerd) naar beneden geduwd en maakte je een kleine vrije val naar beneden. Heel spannend, met menige schreeuw van angst (door anderen he, wij niet natuulijk;)). Als laatst was er een kabelbaanafdaling van 1 km lang, met prachig uitzicht over de boomtoppen. Heel tof! Dag drie hebben we niet veel meer gedaan, behalve wat toeristenwinkeltjes bezocht en boodschappen gedaan. De eerste wandel-door-de jungle-zonder-dier-te-zien-vermoeidheid heeft toegeslagen, dus een dagje lezen, spelletjes doen in een eigen huisje was wel even lekker! 

Morgen naar Rincon de la Veija. Daar zitten we in een resort midden in een national park (we zijn benieuwd naar de weg...) met geisers en bubbelende modderpoelen en daar willen we ook gaan paardrijden.

Niet zo veel nieuwe pictures

Reacties

Populaire posts van deze blog

costa rica

costa rica

costa rica